Tävlingsinfo

Bagisloppet är ett familjärt motionslopp och en folkfest med fokus på barn och ungdomar, där hela stadsdelen kan vara med. Det allra första Bagisloppet gick av stapeln dagen före skolavslutningen 2015. Grundidén är enkel: Att ta vara på barns och ungdomars rörelseglädje när livet är som bäst, när hela sommarhärligheten ligger framför en. Vår förhoppning är att tillsammans med barnen kommer också föräldrarna, och sen deras grannar och vänner.

Samtidigt erbjuder Bagisloppet en av Stockholms flackaste banor, med fina möjligheter till ett personbästa tidigt på säsongen för dem som så önskar.

För att det ska vara möjligt för alla barn att delta är loppet gratis för alla barn i grundskoleåldern. Självklart får alla som springer Lilla Bagisloppet medalj. Vi vill också göra det så festligt som möjligt på torget, runt tävlingsarenan och utmed banan.

Distans Bagisloppet
Distanserna är 5 km och 10 km. Banan är kontrollmätt av Mikael Hill hösten 2015.

Bagisloppet delar ut 1000 kr i belöning till den person som sätter nytt banrekord på 10 km damer respektive 10 km herrar.

Distans Lilla Bagisloppet
Lilla Bagisloppet är 1 km respektive 2 km långt för barn, se klassindelning nedan.

Tävlingsplats, start och mål
Loppet har start och mål vid Bagarmossens skola som ligger knappt 500 m från T-banestationen Bagarmossen.

Anmälningsavgifter
Bagisloppet är gratis för alla ungdomar i grundskoleåldern. Bagisloppet kostar 240 kronor för övriga. Rabatterat pris för studenter, arbetslösa samt pensionärer, som betalar 100 kr.

50 kronor av anmälningsavgiften går till stöd eller välgörande ändamål för barn och ungdomar. I år går pengarna till Svenska kyrkans projekt ”Alla barn har rätt till ett liv utan våld”, som bidrar till att förebygga och synliggöra trakasserier, våld och sexuella övergrepp på barn i Honduras. Läs mer här. Övriga ev. intäkter från loppet går till Skogsluffarnas verksamhet för barn och ungdomar.

Klassindelning – Bagisloppet

Bagisloppet har fyra klasser:
• 10 km herrar. 2 varv på banan
• 10 km damer. 2 varv på banan
• 5 km herrar. 1 varv på banan
• 5 km damer. 1 varv på banan

Start för Bagisloppet är kl 18.15

Bagisloppet använder sig av nettotid, dvs. din tid räknas från att du passerar startlinjen till du passerar mållinjen, vilket gör att du i lugn och ro passerar startlinjen när det passar dig under ett par minuter. Vi rekommenderar alla att hålla till höger så de som springer om kan göra detta till vänster.

Klassindelning – lilla Bagisloppet

Lilla Bagisloppet har sex olika klasser:
• Förskoleklass & åk 1 (ett varv 1 km)
• Åk 2 & åk 3 (två varv 2 km)
• Åk 4 & åk 5 (två varv 2 km)

Vi har en undre åldersgräns: Barn som deltar måste gå Förskoleklass. För den yngsta gruppen förekommer ej tidtagning.

Första start för Lilla Bagisloppet kl 17:15 för startgrupp 1 (FK och åk 1). Startgrupp 2 (åk 2 och 3) startar kl 17.30. Startgrupp 3 (åk 4 och 5) startar kl 17.45.

Nummerlappsutdelning
Nummerlappsutdelning kommer att ske på fredag 7/6 mellan 17-19 och på söndag 9/6 mellan 16-18 vid Bagarmossens kyrka i Bagarmossens centrum. Du kan även hämta din nummerlapp på tävlingsdagen vid tävlingsarenan Bagarmossens skola från kl. 15:30.

Uppvärmning
Uppvärmning med ledare sker 10 minuter före varje start.

Service
Det kommer finnas hamburgare (veg och o-veg) till försäljning samt fika och kaffe på tävlingsarenan. I Bagarmossens centrum finns fullt utbud av affärer och restauranger. Bagisloppet erbjuder lättare energiåtergivning vid målgång. Vid start och mål finns möjlighet till toaletter, omklädning, dusch, värdeinlämning och inlämning av överdragskläder.

Vätskekontroller
Längs banan finns vätskekontroller vid start, vid varvning 5 km och vid mål. Där serveras sportdryck och vatten.

Försäkring
Deltagande sker på egen risk. Det finns försäkringsbolag som erbjuder den enskilde löparen att teckna försäkring för dem som deltar i motionsarrangemang, som försäkringen från Folksam som heter Startklar.

Kartor över bansträckningar

Starten sker söderut och loppet går medurs.

Bansträckning för vuxna, 5 km per varv, totalt 10 km (pdf)

Bansträckning för barn, 1 km per varv, 2 varv 2 km (pdf)